Paarden

B&B Maarle ligt centraal ten opzichte van diverse ruiter- en menroutes en is dus de ideale plek voor een paardrijvakantie.

dsc00573resized
Accomodatie
Er zijn 4 ruime paardenboxen beschikbaar met automatische drinkbakken. Er is een aparte poets- en wasplaats waar je je paarden veilig kunt vastzetten. De paarden staan op krullen, tenzij je anders wenst. De stallen worden dagelijks uitgemest.

dsc00567resized

Eerder in- en/of later uitchecken voor je paarden gebeurt altijd in overleg.

Eerder inchecken kan voor de paarden vanaf 11.00 uur. Je kunt dan je vrachtwagen veilig bij ons parkeren en je paard(en) drinken geven, poetsen, opzadelen of inspannen voor een buitenrit.

Later uitchecken kan tot 14.00 uur onder dezelfde voorwaarden. Je kunt je paard(en) dan nog wassen, drinken geven en reisklaar maken. De bagage dient wél uiterlijk 11.00 uur uit de woonruimten verwijderd te zijn.

Zowel voor eerder inchecken als later uitchecken worden de volgende kosten in rekening gebracht: Eerste paard € 10,-, tweede paard € 5,- overige paarden € 2,50 per paard.

dsc00561resized
Wei
De weide (4000 m²) heeft een schuilhok en is veilig afgezet met kastanjehouten hekwerk van 120cm hoog en natuurlijke heggen, alles voorzien van een schrikdraad. Ook in de wei staat een automatische drinkbak. Het is op aanvraag mogelijk om paarden gescheiden van elkaar weidegang te geven.

Bed Breakfast Maarle Poppel

 

Buitenmanege
Er is een buitenmanege van 20 bij 40 meter.

Bed Breakfast Poppel pipowagen paarden

Ruiterroutes
Het grensland van Taxandria biedt 250km grensoverschrijdende ruiter- en menplezier, onder andere op Belgisch grondgebied in de gemeenten Hoogstraten, Merksplas, Turnhout en Ravels.
Er zijn meerdere startplaatsen in het grensgebied van de Antwerpse Kempen, de Baronie van Breda (NL) en Midden-Brabant. Ruiters en menners ontdekken via overwegend onverharde wegen dit prachtige en afwisselend stukje Kempen. De routes voeren je via knooppuntnummers langs de groenste plekjes in De Baronie van Breda (NL) en de Antwerpse Kempen. Vaak stap je ongemerkt met je paard de grens over. Voor een rustpauze ben je van harte welkom bij één van de horecagelegenheden langs de route. Deze route is geschikt voor ruiters en menners. Wil je graag (gedeeltelijke) begeleiding op de route, kan dat op aanvraag met ons geregeld worden. De kaarten met ruiterroutes zijn bij ons verkrijgbaar.

Parkeergelegenheid
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.